Ako još uvek nemate web sajt i razmišljate da ga uskoro imate, postoji jednostavno rešenje za Vas. Mnogi su svesni da je imati web sajt u današnje vreme obavezno ako žele da ozbiljno nastupe na tržištu, ali ne znaju odakle da počnu.

Nasuprot tome mnogi znaju odakle da počnu ali su mišljenja da je web sajt skupa investicija ili ne mogu da nađu pravog stručnjaka za taj posao i slično. Medjutim, postoji rešenje za sve.

Kako najlakše i najjeftinije do web sajta

Polazim od pretpostavke da se ne razumete mnogo u web sajtove ali imate čvrstu želju da imate web sajt i već imate ideju i  materijal kao što su tekst i slike.

Postoji nekoliko bitnih stvari koje moraju da se urade da bi web prezentacija mogla da živi i funkcioniše.

1. Domen

– Treba da odlučimo kakav će biti naziv Vašeg sajta i koju ekstenziju će imati, npr. www.mojprvisajt.com.
Ekstenzija može biti internacionalna, npr. najkorišćeniji su .com, .net, .org, .biz, .info, ili domaća .rs, co.rs, in.rs, org.rs.

Takođe, treba proveriti dostupnost domena koji želite. Proveru internacionalnih domena možete uraditi na sajtu www.pc021.rs, pri čijem dnu se nalazi obrazac za proveru dostupnosti domena.

Ako je domen slobodan i odlučili ste se na internacionalni domen, možete ga registrovati i dobiti besplatno uz PC021 web hosting paket. Ako ste se odlučili za domaći .rs domen, registraciju možete izvršiti preko nekog domaćeg provajdera, ili se za pomoć možete obratiti meni na e-mail.

Dakle, ako se odlučite za .com, .net, .org, .biz, ili .info domen, dobićete ga besplatno uz web hosting koji košta samo 4500 dinara i to Vam je, praktično, jedina investicija ako se odlučite da sami napravite web sajt prema ovom uputstvu. Ako se odlučite za neki od .rs domena registracija će Vas koštati od 750 do 1800 dinara, plus cena web hostinga godišnje.

Tema: Kako najlakše i najjeftinije do web sajta.

Ako želite najlakše i najjeftinije do web sajta, moj predlog je da registrujete neki od .com, .net, .org, .biz, .info domena.

2. Web hosting

– Web hosting je prostor na hard disku nekog računara, tj. servera na kojem se nalazi Vaša prezentacija, a koji omogućava da web sajt može da funkcioniše.

Na internetu ima raznih rešenja, ponuda i cena, pa je teško odlučiti se. U ovom tekstu ćemo govoriti samo o PC021 hosting paketu za koji mogu da garantujem da zadovoljava sve potrebe koje web sajt može da ima.

Ono što je najzanimljivije je da dobijate kontrolni panel (cPanel) pomoću kojeg možete da vršite potpunu kontrolu nad svojim web hosting prostorom. Npr. imate bezbednosne opcije kao što je backup i zaštita podataka, email opcije pomoću kojih možete sebi da kreirate email naloge, možete sami da instalirate web aplikaciju kao što je Joomla CMS, WordPress, Drupal, Forum itd.

To znači da uz PC021 podršku i naša uputstva možete doći do web sajta potpuno besplatno. Jedina investicija koju imate u celoj ovoj priči je samo 4500 dinara godišnje za web hosting, a domen, web sajt i uputstva dobijate potpuno besplatno.

3. Web sajt

–  Kada imate rešeno pitanje domena, (tj. uspešno ste izvršili registraciju na www.pc021.rs) i imate web hosting, sada možete instalirati web aplikaciju tj. sistem za upravljanje sadržajem (Joomla CMS, WordPress, Drupal itd.) i krenuti sa izradom sajta.

Ako ste se odlučili za PC021 web hosting, PC021 tim će Vam besplatno instalirati i pripremiti Word Press ili Joomla CMS i dati sva potrebna uputstva da možete sami da nastavite sa gradnjom i održavanjem web sajta.

PC021 web hosting paket sa kompletnim rešenjem za izradu i održavanje web sajta možete naručiti na adresi http://pc021.rs/web-hosting/ .

Na internetu možete naći bezbroj različitih ponuda vezanih za web sajtove. Na Vama je da odlučite kome ćete pokloniti poverenje. Ono što je sigurno i provereno u praksi,  je da ova ponuda garantovano zadovoljava  sve korisnike koji žele da najlakše i najjeftinije dodju do kvalitetnog web sajta.