Kako najlakše i najjeftinije do sajta? Ako još uvek nemate web sajt i razmišljate da ga uskoro imate, postoji jednostavno rešenje za Vas. Mnogi su svesni da je imati web sajt u današnje vreme obavezno ako žele da ozbiljno nastupe na tržištu, ali ne znaju odakle da počnu.

Nasuprot tome mnogi znaju odakle da počnu ali su mišljenja da je web sajt skupa investicija ili ne mogu da nađu pravog stručnjaka za taj posao i slično. Medjutim, postoji rešenje za sve.

Kako najlakše i najjeftinije do sajta?

Polazim od pretpostavke da se ne razumete mnogo u web sajtove ali želite da imate svoj web sajt, Verovatno već imate i ideju i potreban materijal. Evo nekoliko bitnih stvari koje treba uraditi da bi web prezentacija mogla da živi i funkcioniše.

1. Domen

– Trebamo da odlučimo kakav će biti naziv Vašeg sajta. Ekstenziju će imati, npr. www.mojprvisajt.com. Ekstenzija može biti internacionalna (.com, .net, .org, .biz, .info) ili domaća (.rs, co.rs, in.rs, org.rs).

Neophodno je proveriti dostupnost domena koji želite. Proveru internacionalnih domena možete uraditi na sajtu www.pc021.rs, pri čijem dnu se nalazi obrazac za proveru dostupnosti domena.

Ako je domen slobodan i odlučili ste se na internacionalni domen, možete ga registrovati i dobiti besplatno uz PC021 web hosting paket. Ako ste se odlučili za domaći .rs domen, registraciju možete izvršiti preko nekog domaćeg provajdera. Za pomoć se možete obratiti i meni na e-mail.

Dakle, ako se odlučite za .com, .net, .org, .biz, ili .info domen, dobićete ga besplatno uz plaćeni web hosting. To je jedina investicija kada se odlučite da sami napravite web sajt. Ako se odlučite za neki od .rs domena, registracija će Vas koštati po njihovom cenovniku. Uz to računajte i trošak za web hosting godišnje.

Tema: Kako najlakše i najjeftinije do sajta?

Ako želite najlakše i najjeftinije do web sajta, moj predlog je da registrujete neki od .com, .net, .org, .biz, .info domena.

2. Web hosting

– Web hosting je prostor na hard disku nekog računara. To je servera na kojem se nalazi Vaša prezentacija. On omogućava da vaš web sajt može da funkcioniše.

Na internetu ima raznih rešenja, ponuda i cena. Teško je odlučiti se. U ovom tekstu ćemo govoriti o PC021 hosting paketu za koji garantujemo da zadovoljava sve potrebe koje web sajt treba da ima.

Ono što je najzanimljivije je da dobijate kontrolni panel (cPanel). Pomoću njega možete da vršite potpunu kontrolu nad svojim web hosting prostorom. Npr. imate bezbednosne opcije kao što je backup i zaštita podataka. Dobijate email opcije pomoću kojih možete sebi da kreirate email naloge. Možete sami da instalirate web aplikaciju kao što je WordPress, Drupal, Forum itd.

To znači da uz PC021 podršku i naša uputstva možete doći do web sajta potpuno besplatno. Jedina investicija koju imate u celoj ovoj priči je povoljna godišnja cena za web hosting, a domen, web sajt i uputstva dobijate besplatno.

3. Evo ako najlakše i najjeftinije do sajta:

–  Kada imate rešeno pitanje domena, (tj. uspešno ste izvršili registraciju na www.pc021.rs) i imate web hosting, sada možete instalirati web aplikaciju tj. sistem za upravljanje sadržajem (Joomla CMS, WordPress, Drupal itd.) i krenuti sa izradom sajta.

Ako ste se odlučili za PC021 web hosting, PC021 tim će Vam besplatno instalirati i pripremiti Word Pressdati uputstva da možete sami nastaviti sa gradnjom i održavanjem web sajta.

PC021 web hosting paket sa rešenjem za izradu i održavanje web sajta možete naručiti na adresi http://pc021.rs/web-hosting/ .

Na internetu možete naći bezbroj različitih ponuda vezanih za web sajtove. Na Vama je da odlučite kome ćete pokloniti poverenje. Ono što je sigurno i provereno u praksi,  je da ova ponuda garantovano zadovoljava sve korisnike koji žele da najlakše i najjeftinije dodju do kvalitetnog web sajta.

 

Kako najlakše i najjeftinije do sajta - Kako napraviti web sajt