Pronalaženje odgovarajuće internet marketing agencije

najbolja internet marketing agencija
Pronalaženje odgovarajuće internet marketing agencije
kojoj je osnovni posao SEO SEM internet marketing i koja će vas uspešno predstavljati u svetu online poslovanja nije ni lako ni jednostavno.

Kada dodjete na sajt neke od njih, dobro ga razgledajte. Ako vam je utisak povoljan, pročitajte šta pišu, na koji način vam se obraćaju i kakve poruke plasiraju.

Pogledajte imaju li predstavljen radni tim, da li su im kontaki dostupni, da li su i kako prisutni na društvenim mrežama…

Koja je internet marketing agencija najbolja

Zašto je ovo važno? Zato da biste saznali sa kim ćete (eventualno) poslovati. Važno je da li imaju svoj blog, postavljaju li edukativne i korisne sadržaje. Ukoliko su im tekstovi jalovi, puni samohvale, ispranih fraza i nejasnih izraza, onda oni nisu za vas.

Zašto? Pa, moguće je da i nemaju šta da kažu, ili time šta i kako kažu nameravaju da ostave utisak kako su oni veliki stručnjaci koji vam lako mogu pomoći ali rade složen i težak posao koji ima svoju, naravno visoku cenu.

Moguće je i da žele da vam prodaju i ono što vam ne treba, uveravajući vas da vam baš to treba kako bi prihvatili visoku cenu usluge. Pogledajte da li imaju portfolijo klijenata sa kojima su poslovali i da li medju njima ima poznatih klijenata i brendova. Ako ih ima, očigledno rade dobro svoj posao, ali su im i usluge skupe!

Koja je internet marketing agencija najbolja za mene?

Ukoliko pripadate malom ili srednjem biznisu, onda potražite agenciju koja ima iskustva sa klijentima vašeg nivoa. Najbolji pokazatelj njihovog kvaliteta su projekti koje su do sad uradili. Trebalo bi da to imaju prikazano na svom sajtu. Vidite kako vam to izgleda.

Savet: Ako je većina projekata, na primer, iz oblasti vašeg biznisa, onda su iskusni i uspešni baš u tome što vama treba. Proverite njihov način i nivo komunikacije. Pošaljite im mail neko pitanjem i utvrdite koliko im je vremena potrebno da odgovore. Vidite šta kažu i kakav utisak to ostavlja na vas. Pozovite ih i telefonom pa utvrdite da li i kako reaguju, kojim se tonom obraćaju i kako vas prihvataju.

Oprez: Nikako ne nasedajte na obećanja. Ne može niko da vam obezbedi najvišu poziciju u pretrazi tek tako. Samo dobro osmišljene kampanje u kombinacije sa raznovrsnim drugim aktivnostima, mogu, i to u dužem vremenskom periodu, da ubrzaju promet na vašem sajtu, a time i njegovo bolje pozicioniranje.

Pogledajte da li i kako oni vode svoju internet marketing kampanju

Verujem da će vas svakako zanimati i to kako oni vode svoju internet marketing kampanju (kakva im je promocija, imaju li blog, objavljuju li edukativne sadržaje, razmenjuju li iskustva iz svoje delatnosti, nude li korisne stvari svojim klijenata, ima li ih i kakvi su na društvenim mrežama…).  Ako ne rade marketing svoje firme ili ga rade loše, teško je i zamisliti da će to dobro da rade za svoje klijente.

Internet marketing je složena i dugotrajna aktivnost

Koliko je internet marketing složena i dugotrajna aktivnost na zanimljiv način je prikazano na slici u čijem centru je „internet marketing“ okružen puzlama sa rečima:

websajtovi, internet, eMarketing, dizajn, baneri, oglasi, oglašavanje, proizvodi, usluge, plasman, menadžment, poslovi, servisi, organizovanost, kreativan, kreativnost, posetioci, klijenti, potrošači, kupci …