Link strategije I:

link strategije I1. Razmena linkova preko e-maila
Ako je vaša web stranica na internetu već neko vreme, postoje šanse da ste dobili na mail molbu za razmenu linkova. Možete na Google-u tražiti izraze kao što su „razmena linkova“ i slične. Tu možete dobiti e-mail adrese webmastera koji žele rezmeniti linkove (proverite njihovu vrednost, obično je mala ili nikakva). Drugi korak je formulisati email adresu koja sadrži title, URL adresu i description vaše web stranice, te URL adresu gde ste stavili njihov link.

2. Web stranice za izmenu linkova
Ima puno web stranica koje su kao neka vrsta sastajališta za webmastere koje interesuje razmena linkova u cilju SEO-a. Te web stranice vam omogućavaju veliku kolekciju potencijalnih stranica koje žele menjati link.

3. Plaćeno reklamiranje linkovima
Kao i sa bannerima, isto tako možete napraviti mrežu plaćenih tekstualnih linkova koji pokazuju na vašu web stranicu. To je najskuplja metoda, ali donosi i neke prednosti. Prvo, nijedan link ne može biti izbrisan bez vašeg znanja tako dugo dok plaćate. To će rezultirati dugotrajnošću linkova koja treba da bi bili indeksirani na google-u. Pažljivim odabirom web stranica sa visokim PageRankom na koje ćete staviti vaše linkove, možete smanjiti broj web stranica potrebnih za povačanje PageRank-a.

Link strategije I – Pogledajte Link strategije II